Stage

LEREN OP STAGE!

STAGE

STAGE

Al vanaf Leerjaar 2 ga je stage lopen. Eerst is dat een Veilige Ervaring Stage. Het gaat om een positieve ervaring met stage buiten de school.
Vanaf Leerjaar 3 ga je stage lopen op een arbeid gerelateerde plek. Eerst onder begeleiding van de leerkracht daarna steeds zelfstandiger. Misschien wordt jouw stage plek wel jou toekomstige werkplek.

VEILIGE ERVARING STAGE

VEILIGE ERVARING STAGE

In Leerjaar 2 ga je op Veilige Ervaring Stage (VES). Samen met je leerkracht zoek je een plek waar je je eerste stage kunt gaan lopen.
Het moet vooral een veilige plek zijn. Een plek waar jij je eerste positieve ervaring met stage kunt gaan maken.Je kunt ook samen met je leerkracht in een groepsstage naar een zelfde soort plek. In de loop van het jaar ontdek je wat het beste bij jou past.

BEGELEIDE EXTERNE STAGE

BEGELEIDE EXTERNE STAGE

In Leerjaar 3 ga je stage lopen op een arbeid gerelateerde stage plek. In een groepje van maximaal 6 leerlingen ga je samen met een leerkracht naar een werkplek buiten de school. Je oefent vaardigheden die gericht zijn op Omgang met de Ander en Specifieke Arbeidsvaardigheden. Vanaf de Kerstvakantie wordt gekeken of je zelfstandig op stage kan of dat je je eerst verder gaat ontwikkelen in de Begleide Externe Stage (BES).

BEROEPSGERICHTE STAGE

BEROEPSGERICHTE STAGE

In Leerjaar 4 en 5 ga je zelfstandig op stage. Dat kan zijn op een Beschutte werkplek of in een Bedrijfsmatige setting. Deze stage is vooral gericht op je eigen toekomst en uitstroom naar een passende werkplek.

"Leer niet om te werken, maar werk om te leren!"

DE VOORDELEN VAN PRAKTIJKONDERWIJS

Stage

Door diverse stages ontwikkel je jezelf steeds verder, ontdek je je eigen mogelijkheden en ontdek je wat bij je past.

Stagebegeleiding door de mentor

Je mentor is ook je stage begeleider. Samen kunnen jullie kijken wat goed gaat en waarin je je nog verder kunt ontwikkelen. Samen kunnen jullie ook kijken naar wat je op school nog verder kunt leren om beter te worden op stage.

Kansen op de Arbeidsmarkt

Wat je leert op school, pas je toe op de verschillende stages die je gaat lopen. Jij kan zo laten zien dat je een goede wernemer bent. Hiermee vergroot je je kansen op de arbeidsmarkt.
Image

Laatste Nieuws

22 december 2023
19 december 2023
08 december 2023

Agenda

17 juli 2024;
Laatste schooldag Onderbouw
18 juli 2024;
Organisatiedag
19 juli 2024;
Organisatiedag

Contact

PrO Hardenberg
Verlengde Korte Steeg 18
7772 RZ Hardenberg
Tel: 0523-267700
Email: info@prohardenberg.nl