123456

Vacature 

KLIK op de afbeelding voor meer info!

 

 
Bekijk de Video
 

Interesse?

Benieuwd of PRO Hardenberg bij jou past? Bekijk de introductie video of de schoolgids voor meer informatie.

Schoolgids bekijken »
Toelating en Aanmelden »
Open Dag »

 

Agenda 

ma okt 22
Herfstvakantie
di nov 06 @09:00 - 16:00
Studiedag
do nov 15 @08:30 - 12:05
Studio Flits
vr nov 16 @08:00 - 17:00
MediaMasters
di nov 20 @08:30 - 15:30
IOP gesprekken Onderbouw

Sector Economie

Bij economie denk je aan geld, in de sector economie werk je meer dan alleen maar met geld.

techniek
Bij economie kun je denken aan het werk in allerlei soorten winkels in Nederland en aan het werk wat daaraan vooraf gaat. De te verkopen spullen moet ook gemaakt worden (productie), bewaard (magazijn) en naar de winkel vervoerd (logistiek) worden. Ook het werken in de Horeca (hotel, restaurant en café) en in een keuken/catering van een instelling/bedrijf vallen onder de sector economie.
 
Werkplaats Werken in de Keuken
Deze werkplaats is op school in de leskeuken en verzorgt de catering in school. De leerlingen oefenen de vaardigheden die nodig zijn voor het KPC-certificaat: Werken in de keuken. Dit is een voorbereiding op het werken in de grootkeuken of in de HORECA.
 
Werkplaats Productie
Alles wat je in winkels  kunt kopen is ergens gemaakt. Een moeilijk woord voor iets maken in produceren.
Dit gebeurt in fabrieken en bedrijfshallen. In Nederland wordt veel geproduceerd, dat maakt dat er best veel werk is in deze branche. Deze werkplaats is geheel op het ATC, het arbeids trainings centrum in Hardenberg. Daar worden allerlei producten gemaakt en in elkaar gezet. Er wordt voor verschillende klanten gewerkt.
 
Werkplaats Magazijn/Winkel
Bij deze werkplaats gaat het om het  inventariseren van de voorraad, bijhouden in de computer wat er in en uit het magazijn gaat m.b.v. materiaalbonnen, kopieerwerk, schoonmaken en ordenen van het magazijn. Daarnaast kunnen leerlingen vaardigheden ontwikkelen voor het werken in de winkel. De leerlingen werken toe naar het schooleigen certificaat Magazijn. In de bovenbouw kan dit afgesloten met een erkend certificaat voor het magazijn, logistiek of winkel.