Nieuws

Halt voorlichting: Groepsdruk

Dinsdag oktober komt een medewerker van Bureau Halt voorlichting geven aan groep 1A en 1B over Invloed van de groep / Groepsdruk.

bureauhaltIn de voorlichting gaan we met de leerlingen uitzoeken wat groepsdruk nu eigenlijk is. We introduceren het begrip door middel van een filmpje waarin mensen anders reageren onder invloed van de groep dan ze hadden gedaan als ze alleen waren geweest. Met een
test die we met de hele klas doen, wordt het de leerlingen duidelijk hoe zij zelf met groepsdruk omgaan en hoe gevoelig zij zijn voor groepsdruk.

De leerlingen maken ook kennis met een jongere die bij Halt is geweest. Zij vertelt haar verhaal in een filmpje en de leerlingen bedenken wat zij had kunnen doen om niet in die situatie terecht te komen.
Zo zijn de leerlingen actief bezig met het zoeken van oplossingen bij groepsdruk. Aan het eind van de voorlichtingen geven we de leerlingen tips mee om groepsdruk te weerstaan

Over Halt 
Halt voorkomt, bestrijdt en bestraft jeugdcriminaliteit door bewustwording en gedragsbeïnvloeding van jongeren en hun ouders. Als rechtspersoon met een wettelijke taak voert Halt jaarlijks 17.000 Halt-straffen uit. Ook levert Halt duizenden kortlopende interventies zoals voorlichtingen op scholen en veiligheidsanalyses op sportverenigingen. Doel is het terugdringen van jeugdcriminaliteit en zo een bijdrage leveren aan een veilige en leefbare samenleving. 

Zoeken

Facebook

Laatste Nieuws

22 december 2023
19 december 2023
08 december 2023

Agenda

18 mrt 2024;
IOP gesprekken 2 - Ouders en Leerlingen
29 mrt 2024;
Goede Vrijdag
01 apr 2024;
2e Paasdag

Contact

PrO Hardenberg
Verlengde Korte Steeg 18
7772 RZ Hardenberg
Tel: 0523-267700
Email: info@prohardenberg.nl